PIKI_logo

Domača stran PIKI
O NAS
ZA STARŠE
Članki o otrocih
Pikijeve novice
Podprite idejo
Prispevki naših najmlajših bralcev
 
vogal   vogal
ZADNJA NOVICA

Za vas smo poiskali nekaj novih kvizov. Hitro jih rešite in naberite čim več točk! Kliknite Kvizi v Pikijevem zabojniku

Več novic...

vogal   vogal
vogal   vogal

Podprite projekt PIKI

Vpišite vaš elektronski naslov in obveščali vas bomo o novostih na portalu.

Podprite projekt

vogal   vogal

 

 

BREZPLAČNE RISANKE

PIKIJEV zabojnikŽoga
V zabojniku boste našli igrive naloge in zabavne vsebine. Vse so popolnoma brezplačne.
 

BREZPLAČNA REVIJA PIKI

Prenesite na svoj računalnik brezplačno, otroško revijo PIKI, ki je namenjena otrokom od 3 do 12 let.

BREZPLAČNE POBARVANKE

OD PIKE DO PIKE

LABIRINTI

BREZPLAČNE IGRE

BREZPLAČNE RISANKE

Kvizi in testi

Uporabne povezave

gremo na izlet

lupa

ANKETA

Kje ste izvedeli za našo spletno stran? Kaj menite o portalu PIKI? Kliknite tukaj>>

Vam je otroška spletna stran PIKI všeč? Delite jo še z drugimi:

Za vas smo zbrali nekaj najlepših brezplačnih risank vseh časov. Vse so preverjene in primerne za otroke, saj ne vsebujejo nasilnih prizorov.

Risanke so starejše, zato so prešle v javno domeno, kjer so vsem na voljo popolnoma zastonj. S klikom na sličico se bo odprla internetna stran, kjer si risanke lahko ogledate kar na računalniku.

risanke na temo varovanja okoljaVarovanje okolja
Tudi otroci lahko pomagamo rešiti naš planet pred onesnaženostjo.
Oglej si nekaj hudomušnih risank na to temo.

Gabijeve risankeGabby
Risani junak Gabi je prebrisan fant, ki v življenju naleti na marsikatero zagato, ki pa jo na koncu vedno razreši z obilico optimizma. Na življenje vedno gleda s svetle plati in v svoji risanki velikokrat zapoje pesem Vse je dobro.

lilliput liliputLilliput Put
Risanke Lilliput Put na hudomušen način prikažejo življenje malih žuželk. Oglejte si pridno mravljico, poskakujočo kobilico, marljivo čebelo, pikapolonico, ki prinaša srečo in druge male junake.

Zajček Dolgoušček risankeZajček Dolgoušček (Bugs Bunny)
Dolgouhi zajec je eden izmed najbolj znanih junakov risanih filmov. Mogoče prav zaradi svoje prebrisanosti, s katero jo večkrat zagode tistim, ki mu želijo ponagajati.

GuliverGuliverjevo potovanje
Guliverja naplavi na obalo Liliput, kjer živijo pritlikavci. Prijazni Guliver je zelo miroljuben, zato poskuša spraviti tamkajšnje prebivalce. Pri tem mu pomagata Liliputant "kričač" in Gabby...
S klikom na sličico si oglejte celotno risanko.

Razne otroške risankeDruge risanke (Grdi raček, Božične risanke, Rdečenosi jelen Rudolf, Merrie Melodies...)
Na naslednji internetni strani vas čaka prava zakladnica raznoraznih čudovitih klasičnih risank.

risanke krtekKrtek
Krtek je mali risani navihanec, ki nas popelje v čudoviti svet gozdnih živali. S svojimi prijatelji, ježkom, miško, veverico, zajcem in medvedom, se marsikdaj poveseli ob spoznavanju kakšnega novega predmeta, na katerega naleti.

Črtica - La lineaLa Linea - Črtica
Črta ni le preprosta risanka. S harmonijo črt, glasbe in barv nam prikaže čustva, ki obdajajo Luija; veselje, sreča, jeza, ljubosumje... Bodite pozorni na to, kako se skladno z njegovim počutjem izmenjuje tudi barva ozadja.

So risanke dobre za otroke?

Otroci so predvsem proaktivna bitja, ki rada nekaj počnejo. Televizija ne nudi nikakršne stimulacije, kot na primer otroško igrišče. Ko torej starši pustijo svoje otroke, da se zabavajo s televizijo, ima to lahko negativne učinke na otrokovo mišljenje.

Znanstvene raziskave so pokazale, da ob gledanju televizije možganom ni potrebno aktivno razmišljati, temveč slednji le spremljajo dogajanje, ki se odvija pred njimi. Raziskovalci so primerjali posnetke možganov otrok, ki so gledali risanke in tistih, ki so bili vključeni v aktivnosti, kot so pogovor, razlaga in proučevanje različnih možnih posledic dogodkov (razmerje vzrok - posledica).

Zavedati se je torej potrebno, da risanke ne morejo mentalno zaposliti otrok in jih torej lahko uporabimo le občasno, kot sredstvo za krajšanje prostega časa. Pomembno je tudi izbrati primerno vsebino, saj so si otroci sposobni zapomniti izredno veliko količino podatkov. Risanke lahko posledično vplivajo tudi na otrokovo zaznavo sveta in obnašanje v družbi.

Risanke NodiRisanke Noddy - Prihaja Nodi
Oglejte si brezplačne Nodijeve risanke v slovenskem jeziku. Preusmerjeni boste na internetno stran YouTube, kjer si risanke takoj ogledate s klikom na izbrano epizodo.

 

Tudi vi lahko pomagate razširiti spletno mesto PIKI!

vogal   vogal
© 2018 Vse pravice pridrzane: Ekipa PIKI - Kontakt - Oglasevanje - Uporaba na lastno odgovornost. www.piki.si Kazalo strani
vogal   vogal